marți, 28 februarie 2012

Pentru Primavara!

In ultimele zile m-am lupatat cu raceala, gripa, injectii...dar si cu felicitarile pe care Marian mi le-a cerut sa i le fac pentru luna Martie. Tematica a fost Primavara. Nimic mai mult. Mi-a lasat mana libera sa creez ce ma duce pe mine capul. Si a fost bine asa. A fost un joc frumos de copil, mai ales ca si Ilia m-a ajutat imprastiind hartii prin camera, tragand de una de alta :)
Dupa ce le-am terminat, m-am uitat la ele si ma gandeam ca unele din ele pot fi transformate cu usurinta in invitatii de nunta....
Marian a vrut 10 felicitari. Eu m-am gandit sa nu fie 10 felicitari cu un singur model, ci fiecare in parte sa fie...diferita! Si uite ce a iesit:

Nume: "Apa si pamant" Pret: 4 lei





Verso:



Nume: "Fir plapand" Pret: 4 lei







Verso:




Nume: "Zambet" Pret: 4 lei








Verso:




Nume: "Zbor" Pret: 4 lei











Nume:" Buchet" Pret: 4 lei







Verso:




Ordinea in care sunt prezentate felicitarile e aleatorie, insa urmatorul model mi-e tare drag, poate pentru ca sufletul meu fuge mereu spre natura, spre campiile nesfarsite din vremea copilariei mele...Fara sa mai pomenesc ca am o slabiciune fata de stropitorile bunicii din gradina:)










Nume: "Joc" Pret: 4 lei









Nume: "Aripi" Pret: 4 lei









Nume: "Amintire" Pret: 4 lei








Nume: "Melc" Pret: 4 lei







Sincer? Mi-a fost teama! Nu stiam cum vor arata toate zece la final...insa acum, privindu-le, m-am mai linistit oleaca:) Are si raceala efectele ei!



CONTACT: Numarul de telefon si adresa de e-mail sunt: 0741-634999, crisy_do@yahoo.com
Pascu Cristina

vineri, 17 februarie 2012

Pentru Quo Vadis...Partea a doua!

Ma gandeam unde-mi sunt pozele din vremea pe cand lucram in cafenea....si nu stiu unde-mi sunt pentru ca am dat laptop-ul la reformatat si n-am mai gasit pozele pe el. Daca veti da peste aceste randuri...atasati cateva fotografii, dragii mei. Chiar n-am sa ma supar!
Dana era de multa vreme la cafenea si stia totul ca-n palma. Alaturi de Adi si Adela au format trio-ul alaturi de care am invatat tot ce am putut eu sa invat ( si sa fur:) ) de la ei. Dana a ramas, dar la scurt timp Adi si Adela au plecat...
Dupa Adela si Adi au urmat Dani, Dina, Dumi, Raluca, Sorana si Cristi(nu e musai oridnea corecta, dar cam asa va regasesc prin sacul cu amintiri:) ). A mai fost un coleg pe nume Dani care a lucrat pe timpul unei veri...si a plecat. Dani (cel de-al doilea Dani!) nu a stat nici el mult. Un tip cu personalitate caruia nu-i prea placea sa i se spuna una alta, dar alaturi de care am petrecut momente faine printe cocteil-uri si fresh-uri de postocale cu morcov...si spalatul vaselor la sfarsit de program:)Nu mai stiu mare lucru despre el, dar il vad atingand varful crestelor, il vad privind rasaritul de deasupra norilor...Poate ma insel, dar din putinele poze pe care le-am vazut cu el la avatar asta imi ramane de spus despre el. Cred ca e un calator continuu...sper sa-si gaseasca si locul din care sa nu mai vrea sa plece:) Te salut, om bun! Poate-mi scrii ce vazduhuri ai mai atins in drumul tau.
Nu mai stiu ordinea exacta, dar dupa Dani a venit Dina draga. Mereu i-am zis asa si inca ii mai spun pentru ca sufletul asta de om nu poate fi decat drag! Dina e atat de calma si de blanda la vorba si la port ca nu ai de ce sa te superi vreodata pe ea. E harnica rau. Cand se apuca sa frece cu cif masa de bar, unde pregateam noi toate celea pentru clienti, era bine sa stai deoparte sa-si duca munca la bun sfarsit. Totul era bine organizat si calculat si nu avea rost sa intervii pentru ca mai rau incurcai. Uite-asa e Dina cand se apuca de ceva. Constiincioasa, a invatat repede tot ce trebuia sa faci prin cafenea. In plus, ne amuzam copios dupa bar, cand vreo ceasca de ceai ajungea brusc si dintr-o data in bratele clientului...Nu o data mi s-a intamplat si mie sa rosesc din cauza neindemanarii mele...dar oamenii ce ajung sa bea un ceai in cafeneaua Quo Vadis is oameni faini si ne-au iertat pe amandoua:)
Cu Dina (alaturi de ceilalti colegi) am impodobit cafeneaua pentru Sfintele Sarbatori de Craciun. Ea se ocupa la un moment dat si de ornamentele florale de pe mese. Ce sa mai spun? Un suflet sensibil si puternic in acelasi timp pentru ca Dina e o luptatoare si imi doresc sa-i fie drumul lin prin viata. Trebuie sa va spun ca Dina are un gust aparte pentru vestimentatiile pe care le purta la acea vreme. Acum cred ca e experta in a combina hainutele din dulap, nu-i asa, Dina? Mereu o admiram pentru ca reusea sa fie in rand cu lumea, dar o scanteie mereu licarea pe langa ea. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a adus-o in cale, ca ceea ce sunt acum e si o bucatica din ceea ce am trait la cafenea alaturi de ea.
Urmeaza sa va spun cate ceva si despre Raluca si Dumi, insa ai mei au nevoie de mine acum si, in plus, vreau sa termin Cremsnit-ul ce l-am inceput acum ceva timp in urma...maine is Mosii de iarna si vreau sa dau ceva bun copiilor din sat.
Zambesc povestindu-va toate astea...

miercuri, 15 februarie 2012

Pentru voi, cei din Quo Vadis, Cluj Napoca! Partea intai

Cand ma gandesc la cafeneaua mea din Cluj...ooo, ce vremuri, ce oameni am intalnit acolo, cat frumos a cules sufletul meu de la primul meu ceai de fructe din Quo Vadis pana in ziua in care am decis sa plec din Cluj...e greu de cantarit in cuvinte!
Madalina, fata pe care am intalnit-o in programul Student Travel, m-a invitat la o seara de film in Quo Vadis.
La scurt timp imi cautam de lucru, part time. Am depus CV-ul si m-au angajat. Primii mei colegi indrumatori au fost Adela si Adi. Suntem apropiati ca varsta, dar mie mi se pareau a fi oameni mari, invatati...si eu ma simtem ca o papadie in vant pe langa ei. M-au invatat sa fac Cafe Vienez, capuccino...dar mai mult de atat mi-au insuflat o stare de bine, de "bine-ai venit" continuu, de bucurie....sentimente adunate care, din dorinta de a le pastra la nesfarsit,au deschis in mine o alta usa cu o fereastra generoasa prin care soarele era tare bucuros sa se joace pe chipul meu.Am deschis usa. Am deschis fereastra-n larg. Era atat de bine. Ce realizez acum, dupa 5 ani, e ca fereastra e inca deschisa, doar usa s-a inchis pentru ca eu am ales sa deschid o alta, aici, alaturi de Dragos. Zambesc ...

sâmbătă, 11 februarie 2012

Invitatii cu fundite pentru zile calde

Inspirata fiind de modelele Andreei de la Cluj http://www.andreeastanciu.wordpress.com/,
am reusit sa combin culori si fundite uite-asa:
Trebuie sa mentionez aici ca Andreea a fost cea care m-a incurajat sa deschid portile acestui proiect, de aceea nu m-am putut abtine sa creez ceva din ceea ce ea face. Dragos, sotul meu, e cel care ma sustine si impreuna speram sa realizam ceva frumos.

Nume:"Alb pur" Pret: 2,70 lei

Foaia de calc din interior da un aer proaspat invitatiei...de primavara.
Trebuie sa recunosc ca ceva din launtrul meu rezoneaza cu acest model.







Culori calde, de vara tarzie...toamna.

Nume: "Fundita capuccino" Pret: 2,70 lei







Varianta eleganta din aceste modele e urmatoarea invitatie ce te duce cu gandul la strugurii copti din vie si la merele coapte din livada...

Nume: "Inceput de toamna" Pret: 2,70 lei





CONTACT: Cristina Pascu 0741634999, crisy_do@yahoo.com

vineri, 10 februarie 2012

Invitatie cu stil. Roz cald cu negru

E greu sa desciu modelul asta pentru ca imbina in el doua stari. Ma duce cu gandul la domnitele delicate, sensibile, cu rochii de epoca si umbrelutele lor cochete, dar si la seriozitatea lucrului bine gandit si facut din acea perioada. Atmosfera de gala ...

Nume: "Gala roz" Pret: 3,50 lei







In completarea acestui model, am adaugat:

Nume: "Gala clasic" Pret: 3,50 lei












O alta combinatie de culori ar fi aceasta:

Nume: "Gala gingasa" Pret: 3,50 lei








Sunt modele inchipuite intr-o seara tarzie. Poate ca pe undeva e prea mult, altundeva prea putin, dar cu timpul voi castiga mai multa incredere si in functie de cerintele voastre vom modela invitatiile spre mai multa simplitate.

CONTACT: Cristina Pascu 0741634999, crisy_do@yahoo.com